cykelcenter Herning Cykler herrecykler damecykler racercykler mountainbikes Mtb bmx cykler el cykler børnecykler cykeludstyr cykelverksted cykelcenter Herning Cykler herrecykler damecykler racercykler mountainbikes Mtb bmx cykler el cykler børnecykler cykeludstyr cykelverksted cykelcenter Herning Cykler herrecykler damecykler racercykler mountainbikes Mtb bmx cykler el cykler børnecykler cykeludstyr cykelverksted

Vi er klar med råd og vejledning når børnene skal have ny cykel

Stort set alle børn i skolealderen har en cykel. Det hører med til at bo i Danmark. Og mange børn bruger cyklen dagligt, enten til skole eller til fritidsaktiviteter. Det stiller krav til cyklen, hvis den skal holde. 

Desværre vokser børn jo fra deres cykler næsten lige så hurtigt, som de vokser ud af skoene og jakken. Derfor vælger mange den oplagte løsning: At købe en billig cykel, fordi barnet jo alligevel kun kan bruge den kort tid. Men med i købet får man ofte en masse ærgrelser og måske dyre værkstedsregninger, eller et barn der ikke gider cykle på den rustne cykel med de raslende skærme.

Det er vigtigt, at også den første cykel passer. Barnet skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen. For større børn kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod.

Størrelsen på en barnecykel angives ofte med hjulstørrelsen i tommer og ikke som på voksencykler med stellets størrelse. Som tommelfingerregel kan man gå ud fra:

Alder Hjulstørrelse:
6-8 år 20 tommer hjul
8-10 år 24 tommer hjul
10-13 år 26 tommer hjul